Jim Morris izmos alakját a legtöbb húszéves irigyli, láthatod, miért. Patrik Baboumian és Frank Medrano után egy harmadik  izomkolosszus is a vegán táplálkozást hirdeti.

Ezek után ne takarózz azzal, hogy 40 felett nem lehet jól kinézni – akár növényi étrenden!

Martin-Ferenczi Ágnes fordítása

A 78 éves vegán testépítő, Jim Morris rávesz, hogy újragondold az étrendedet.

Úgy gondoljuk, megtaláltuk a hús és az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának felhagyásával a vegán életmódra való áttérés népszerűsítésének valaha létező legjobb módját.

 

Jim Morris vegán testépítő 75 évesen

 

Itt az alaklom, hogy megismerjétek a 78 éves vegán testépítőt, Jim Morrist, aki a PETA (Amerikai szervezet: Emberek az állatok etikus bánásmódjáért) legidősebb képviselője. És higgyétek el, maga az egészség megtestesítője.

Godolkodj, mielőtt eszel!

A vegán étrend segít megelőzni az elhízást, elkerülni a szívbetegségek, a daganatos megbetegedések, a sztrók és a cukorbetegség kialakulását. Izmosodj jobb egészségért: Légy vegán!

Jim Morris ikonikus szoborként pózolt mint „A gondolkodó” a PETA-nak 77 évesen, ez egyben a legújabb – „Think before you eat” – kampányának is részét képezi.

Az alábbi kép arra hivatott bátorítani az érdeklődőket, hogy „izmosodjanak jobb egészségért” – ezzel csökkentve az elhízás, a szív és a daganatos megbetegedések, a cukorbetegség és a sztrók kialakulásának esélyét – a vegán életmódra való áttéréssel.

 

Jim Morris vegán testépítő: Gondolkodj, mielőtt eszel!

 

Jim Morris állítása szerint egészsége nagy mértékben javult, miután 1985-ben visszavonult a versenyszerű testépítéstől és saját döntése alapján először vegetáriánus, majd vegán lett.

„Az állati eredetű fehérje zsírral és vegyszerekkel olyan mértékben terhelt, hogy az ártalmas” – mondta egy PETA interjúban.

„Amikor versenyeztem és ilyen élelmiszerekkel tömtem magam, gyakran voltak emésztési problémáim. Székrekedéssel küszködtem, fel voltam puffadva, nyomorultan éreztem magam állandóan… Biztos vagyok benne, hogy nem lennék itt, nem lennék ilyen kondícióban most, ha továbbra is ugyanúgy étkeztem volna.”

Miután változtatott étkezési szokásain, jobban érzi magát, mint valaha. Mindenkit arra biztat, hogy vegyék fel a vegán életmódot, hogy olyan jól érezhessék magukat, mint ő maga.

Jim Morris Arnold Schwarzeneggerékkel már évtizedekkel ezelőtt együtt gyúrt.  Így nézett ki akkor, és ma:

 

Jim Morris vegán testépítő Arnold Schwarzeneggerrel

 

„A tej kisbabáknak való” – mondja. „Tudomásom szerint az ember az egyetlen olyan teremtmény, aki a csecsemőkori elválasztás után is fogyasztja a tejet… Azt gondolom, sok ember észre sem veszi, hogy ha nem fogyasztana tejet és más tejterméket, akár ezt is mondhatná: Hú, nem is tudtam, hogy ilyen jól is érezhetem magam!”

A PETA azt mondja: „Azok az emberek, akik vegánná válnak, nem csak a saját egészségükön segítenek – ezzel együtt a szén-dioxid szintet is nagy mértékben csökkentik, és állatokat mentenek meg gyári farmokon, vágóhídon, halászhajókon való szörnyű szenvedéstől.”

Jim Morris interjúját eredetiben itt találod.

Remélem, sikerült pozitív példát kapnod.

Jim Morris megcsinált, Te hogy akarsz kinézni ebben a korban?

X