Frank Medrano egy fantasztikus vegán atléta és fitnesz modell, kinek legutóbbi videóját közel 3.700.000 megtekintés jellemzi eddig. Frank Medrano is bebizonyította, mire képesek a vegán sportolók.

 

Interjú Frank Medranóval, a csúcs saját testsúllyal edző tornásszal (calisthenics expert)

A cikket Martin-Ferenczi Ágnes fordította

 

 

Mikor és hogyan kezdtél edzeni?

Kb. 5 évvel ezelőtt kezdtem edzeni. Miután évről évre egyre rosszabb formámat hoztam, elérkezettnek láttam az időt, hogy formába lendüljek. Olyan rossz formában voltam, hogy a pólómat is szégyeltem levenni. Állandóan fáradt, lassú és gyenge voltam, amin az étkezési szokásaim sem segítettek.

Egy nap világosság gyúlt a fejemben. Elegem lett abból, hogy folyton fáradt vagyok, lassú és gyenge. Nagyobb akartam lenni, gyorsabb és erősebb.

 

A vegán Frank Medrano saját testsúllyal edz

 

Milyen előnyei vannak a tornának más edzési módszerekkel szemben?

Úgy gondolom a tornának több előnye is van más edzési módszerekkel szemben. Saját súllyal edzeni annyit tesz, mint hogy csakis a tested saját tömegét használod ellenállásként, amikor támadsz, kinyúlsz, fordulsz, kitörsz, ugrasz és megérkezel, nyomsz, illetve felállsz és lefekszel.

Ezzel mintegy a sport, a munka és az élet kihívásainak teszel eleget. Tornagyakorlatokat bárhol lehet végezni, bent és kint egyaránt. Nem számít, hol vagy, mindig kéznél van a hatékony  fizikai edzés módszer. Bármikor végezheted, éjjel és nappal. A lényeg, hogy bármikor egy hatékony edzésre vágysz, megkaphatod, a testednél nincs záróra!

A tornagyakorlatok többségénél a saját testsúly felhasználása elegendő ahhoz, hogy a fitnesz, az egészségügyi illetve fizikai előnyök kifejezésre jussanak. Néhány esetben egyéb dolgok is szükségesek egy teljes értékű saját testtömeggel történő tornaedzéshez. Mint például egy fal, egy szék, egy doboz, korlát stb. Azonban legtöbbször ha van egy működő test, mindjárt ott is van az „edzőterem”! Az én edzéstervem többnyire tornagyakorlatokból tevődik össze,  de időnként szabad súlyokat is használok.

 

Hogyan éred el, hogy mindig motivált legyél és következetes?

Kisebb és reális célokat tűzök ki magamnak. Úgy edzettem az elmémet is, hogy mindent meg tudok csinálni, amit csak akarok, ha valóban akarom, így minden edzés egy újabb kihívás. Következetesség nélkül nincs fejlődés, és a motiváció is elvész. A lehető legjobb formámat akarom hozni, és az elszántságom és fejlődésem folyamatosan motivál.

 

Általában mennyit edzel?

Általában heti 6 napot edzem és alkalmanként 2 órát.

 

Milyen étrendet követsz, amikor csúcsformába akarsz kerülni?

Vegán vagyok, így nem fogyasztok húst illetve semmilyen állati eredetű terméket. Egyébként mindig alacsony zsírtartalmú, magas tápanyag tartalmú ételeket fogyasztok. Így az egyetlen dolog, amire odafigyelek, amikor csúcsformába akarok kerülni, hogy a nátrium (sodium?) bevitelt csökkentem és még több zöldséget fogyasztok.

 

A vegán Frank Medrano saját testsúllyal edz

 

Mi a legnagyobb kihívással járó saját test tömeges gyakorlat számodra?

Az ún. tigris karkinyomás  (tiger bend push-ups).  Lásd a videót, amikor alkar állásból kézállásba megy föl.

 

Ki a kedvenc sportolód, testépítőd?

Nathane Jackson (fitnesz versenyző és modell) a legjobb példa ahhoz, hogy láthassuk hogyan lehetünk abszolút egészségesek, erősek és építhetünk izmokat egy egészséges vegán étrend mellett.

 

A vegán Nathane Jackson saját súllyal edz

 

Mik jövőbeli céljaid?

Célom, hogy fizikai erőnlétemet továbbfejlesszem a végsőkig, és még annál is tovább. A testem sokkal többre képes még, és ezt a belső erőt szeretném kiaknázni. Szeretnék példát mutatni, mindazokat motiválni és buzdítani, akik vegán étrend mellett, valamint saját testtömegük mesteri fokon történő alkalmazásával szuper wellneszt szeretnének elérni. Azt is remélem, hogy egy napon felkerülhetek egy fitnesz magazin címlapjára.

 

Hallgatsz zenét, miközben edzel?

Imádok zenét hallgatni edzés közben. Minden féle zenét hallgatok. Most éppen instrumental score filmzenét hallgatok.

 

Mi lenne az a 3 legfontosabb tipp, amit azonknak ajánlasz, akik formásak és szálkásak akarnak lenni?

1. A legfontosabb a kitartás. Minél kitartóbb vagy, annál jobban haladva éred el célodat.

2. Az étrend és a tápanyagok. Ha nem vagy képes egy teljesen egészséges étrendet folytatni, nem leszel képes egy valóban szálkás fizikumra szert tenni, bármennyire is keményen edzel.

3. A kardió szükségessége. Azért, hogy az anyagcserét egy állandó zsírégető állapotban tartsuk. Kardió nélkül nincs tűz, ami lelkesít.

Az eredeti Frank Medrano interjút itt találod.

Remélem, ez a Frank Medrano interjú Téged is meggyőzött. Mit gondolsz Frank Medrano videójáról és teljesítményéről?

Jó edzést és salátázást!

X