A lúgosítás megelőző megoldás a gerinc meszesedése (spondylosis) ellen. A lúgosítás főleg a lúgos étrend és a lúgosító kúrák alkalmazását jelenti. A lúgosítás egyik legjobb kúrája a szódabikarbóna kúra, amivel megelőzheted csigolyáid meszesedését.

A meszesedés (spondylosis) meszes lerakódást jelent a testedben, főleg az alábbi területeken

  1. meszesedés a gerinc területén (nyaki meszesedés, hát, derék szakaszán lévő csigolya meszesedés)
  2. meszesedés egyéb ízületekben (váll stb.)
  3. meszesedés az erekben (szívkoszorúér-meszesedés, agyi erek meszesedése, hasi aorta meszesedése stb.)
  4. meszesedés a szervekben (prosztata meszesedés, vese meszesedés, szívbillentyű meszesedés stb.)

Amint látod, a meszesedés (spondylosis) a testedet belülről támadja, és a legkülönfélébb helyekre rakódik. Az orvosok jól ismerik a meszesedés (spondylosis) jelentését, viszont nem tekintenek rá átfogóan, mint a szervezet egészére ható degeneratív folyamatot.

A meszesedés (spondylosis) életveszélyes, ha az ereknél jelenik meg, az elzáródott erekben nem tud a vér áramlani, és ez halált okoz. Agyi ereknél elbutulást, agylágyulást, szellemi leépülést.

 

A lúgosítás megoldás a meszesedés (spondylosis) ellen

Meszesedés (spondylosis) az érfalon belül

 

A meszesedés (spondylosis) merevvé, rugalmatlanná teszi az érfalakat, szerveket, emiatt sokkal sérülékenyebbekké válnak, és emelkedik a vérnyomás. Minden második magyar a szív és keringés betegségeiben hal meg!
A gerincen megfigyelhető meszesedés (spondylosis) szerencsére nem életveszélyes, viszont nagyon fájdalmas tud lenni. Szerencsére megfelelő tisztító kúrákkal a gerinc meszesedése megelőzhető, és vissza is fordítható.

 

Mitől alakul ki a meszesedés (spondylosis)?

A természetgyógyászat szerint a meszesedés (spondylosis) nem a véletlen műve, hanem a szervezet hozza létre. Az oka pedig az elsavasodás. Az elsavasodás azt jelenti, hogy a szervezet pH egyensúlya az ember számára kedvező 7,4 -es enyhén lúgos állapotból elkezd a savas kémhatás felé mozdulni. A szervezeted nem engedi az meg, hogy a véred savassá váljon, mindenáron 7,2-7,4 között akarja tartani, hogy életben maradj.

Ezt pedig úgy éri el, hogy a savakat semlegesíteni kezdni, és ásványi anyagok segítségével salakanyagokat (pl. kalcium-oxalát) hoz létre. Ezek az salakanyagokat a szervezeted számára olyanok, mint a veszélyes hulladék, igyekszik tőle megszabadulni. Azonban túl sok van, és azt, amit nem tud kiválasztani, elkezdni olyan helyen elraktározni, ahol zavarokat ugyan okoz, de nem életveszélyes.

Ilyen hely például a gerincoszlopod.

 

A gerinc meszesedés e (spondylosis)

A csigolyákon előszeretettel rakódik le a savközömbösítésből származó mész. A csigolyák peremén csőrszerű kinövések képződnek, mint a cseppkövek. Ezek a kinövések a porckorongot alulról és felülről határoló csigolyákon akár össze is nőhetnek, így a két csigolya már nem tud elmozdulni egymáson.

A meszesedés (spondylosis) nem válogat, a lerakódások miatt képes a gerinccsatornát szűkíteni, illetve azokat a nyílásokat szűkíteni, ahol a gerincvelői idegek kilépnek. Ez a főleg idős korban állandó fájdalmat okozhat, mert a meszes lerakódás hozzáér az ideghez.

 

A lúgosítás megelőzi a meszesedést

A lúgosítás megelőzi a meszesedést

 

 

A 40-50 év körüli magyarok fele szenved a gerinc háti, nyaki vagy deréktájéki meszesedés (spondylosis) hatásától

A meszesedés (spondylosis) népbetegség, negyven fölött minden második magyarnak van kimutatható mészlerakódása a gerincén. A meszesedés (spondylosis) egyre korábban jelentkezik, harmincasoknál is egyre gyakoribb. Ennek fő oka az egyre több savasító táplálék fogyasztása. A savasodásnak egyéb okai is vannak, beszélhetünk belső savképződésről idegesség, szorongás, fárasztó edzés hatására, de fő ok a túl sok savas étel fogyasztása.

 

Amikor a gerincen a meszesedés (spondylosis) és a csontritkulás egyszerre van jelen

Meszes gerincnél, főleg 60 körül/felett előfordul, hogy a gerinc nemcsak meszes, hanem csontritkult is. Vagyis egy belül törékeny, anyaghiányos gerincről beszélünk, melynek felszínén kívül lerakódások vannak.

Ezt a két jelenséget általában nem szokták összekapcsolni, pedig a két tünet egy tőről fakad.

Az általunk 80-90%-ban fogyasztott ipari élelmiszer nem tartalmaz elég nyomelemet, ami a savközömbösítéshez kulcsfontosságú alapanyag. Ezért a tested raktáraihoz kénytelen nyúlni a szervezeted, hogy a megfelelő nyomelemeket kivonva belőle legyen mivel közömbösíteni a savakat. A csontok, fogak pedig elsőrendű kalciumraktárok.

Ez az oka annak, hogy a miközben „csontosodik” a gerinc, belül egyre ritkábbá válik.

Kíváncsi vagy, hogyan lehet ezt megelőzni és helyrehozni?

 

A meszesedés (spondylosis) megoldása a lúgosítás

A lúgosítás azt jelenti, hogy

  • a többségében savas táplálkozást elkezded a lúgos irányba tolni, azaz több lúgos kémhatású ételt-italt fogyasztasz, mint jelenleg
  • erőteljes lúgosító kúrákba, megoldásokba fogsz – egy egyszerű lúgosító kúráról később lesz szó

A lúgosítás egy többlépcsős folyamat, melynek egyik eleme a sok közül a lúgosító kúrák bevetése. A lúgos szervezet – pH 7 fölött – egészséges, életerős, betegségekkel szemben ellenálló, a kórokozók nem tudnak rajta fogást találni. Az erős immunrendszer és a lúgos szervezet az igazi védelem a betegségek ellen.

A szervezeted a lúgosítás hatására egyre lúgosabbá válik a korábbi savasodott állapotból. Ételed háromnegyede  legyen lúgos, és tombolhat körülötted az influenza, mégis egészséges maradsz.

A lúgosítás a szervezeted alapvető, eredeti beállítását kapcsolja vissza.

Amikor lúgosítást végzel, nem kell a savakat közömbösíteni. Ha nincs savközömbösítés, nincs ásványi anyagok elvonása a csontokból sem. Így lúgosítás mellett nem alakul ki sem a meszesedés, sem a csontritkulás.

A meszesedés (spondylosis) elleni harc egyik fontos fegyvere tehát a lúgosítás azonnali bevetése.

 

Lúgosítás lúgosító ételek segítségével

A lúgosítás legjobb módszere, ha már az étrended is lúgosító. A legjobb lúgosító ételek a nyers zöldségek, ezeket jó, ha mindennap fogyasztod. Legyen a lúgosítás jelen már a napi étkezéseidnél is, ahelyett, hogy tízezreket költenél lúgosító kiegészítőkre. Jó választás a lúgosító víz és kiegészítők, de a lúgosítás legjobb módszere a háromnegyed részben lúgos étrend.

Érdekes, hogy a gyümölcsök savasak, mégis a legjobb mésztelenítők. Ne tarts attól, hogy a lúgosítás és mésztelenítés miatt nem szabad gyümölcsöt enned, a gyümölcsfogyasztás nem savasít el. Jó példa erre egy hosszabb – akár több hetes – gyümölcskúra, ami után csak még egészségesebb leszel. Rengeteg gyümölcsevő állat van, akik csak gyümölcsön élnek, és lúgosak maradnak. Fontos, hogy egyszerre egyféle gyümölcsöt egyél, hogy a magas cukortartalma miatt ne erjedjen, mert az alkohol viszont savasít.

Már sokat teszel a lúgosítás és ezzel a mészlerakódások megelőzése miatt, ha étkezéseidhez elfogyasztasz egy-egy nyers zöldséget. A zöldségköret nem dísz a tányéron, hanem a lúgosítás része!

 

Lúgosítás léböjt segítségével

A lúgosítás és egyben a meglévő mészlerakódások eltávolításának legjobb módszere a léböjtkúra. A léböjtkúra során alkalmazott citrusfélék feloldják a csontokra, érfalra, ízületekre, szervekre lerakódott meszet. A zöldséglevek pedig csodálatosan lúgosítva adják vissza fiatalságodat.

Minden évben tavasszal és ősszel lúgosító léböjtkúrákat tartunk.
Szerezd meg a mésztelen gerincet, és jelentkezz az őszi fiatalító léböjtkúrára itt.

 

A lúgosítás egyik kiváló eszköze a szódabikarbóna kúra

A lúgosítás egyik eszköze legyen maga az étkezésednél fogyasztott lúgosító ételek, a zöldségek, a másik pedig a lúgosító kúrák alkalmazása. Az egyik legegyszerűbb és egyben legolcsóbb lúgosító kúra a szódabikarbóna kúra. A szódabikarbóna kúra annyira jó lúgosító módszer, hogy nem csodálkoznék, ha a gyógyszergyárak nyomására betiltanák!

 

Lúgosítás szódabikarbóna kúra segítségével – így csináld!

A kúra során 21 napig napi háromszor fogyassz egy-egy deci meleg vízben oldott szódabikarbónát.  Éhgyomorra egy csapott mokkáskanálnyit, ebéd és vacsora előtt 15 perccel egy-két csipetnyit használj! A reggeli szódabikarbóna után negyed órával egy pohár vizet kell inni, 10-12 csepp citromlével.
A szódabikarbóna kúra tavasszal és ősszel a leghatásosabb.

A kúra mellett még ajánlott a sok zöldségben gazdag lúgos étrend. Kiegészítésként érdemes a fürdővízbe is szódabikarbónát önteni, nincs felső határ, hogy a bőrön keresztül is megtörténjen a lúgosítás.

 

Összefoglalás

1, Ha túl sok savasító ételt-italt fogyasztunk
2, A túl sok savat a szervezet ásványi anyagokkal közömbösíti
3, A túl sok közömbösített sav túl sok salakanyagként lerakódik és meszesít
4, Lúgosítással kevesebb savat kell közömbösíteni
5, A kevesebb sav kevesebb salakanyagot eredményez, és a szervezet kiválasztja, így nem rakódik le
6, A lúgosítás eszközei: lúgosító étrend, lúgosító kúrák, lúgosító léböjt

 

Jó lúgosítást!

 

Felhasznált irodalom:

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai

Peter JentschuraJosef Lohkämper: Teljes megtisztulás

X