A léböjt kúra a legerősebb hatású tisztító kúra, ami csak létezik. A léböjt kúra elvégzése után megfiatalodsz, szebb lesz a bőröd, mozgékonyabbá válik a tested, csökken a narancsbőröd, és energikussá válsz. Mindez azért van, mert megszabadulsz a felgyülemlett testidegen anyagoktól. E cikkből mindent megtudhatsz arról, hogyan végezz otthon egy tavaszi léböjt kúrát biztonságosan és eredményesen, lépésről-lépésre.

Miért böjtölj egyáltalán?

Azért, amiért a lakást is kitisztítjuk. A léböjt kúra belső nagytakarítás. Megszabadulhatsz a érfaladon, ízületek között, kötőszövetben (narancsbőr), csontjaidon (meszesedés) raktározott salakanyagoktól. A belső szennyeződéstől megtisztulva visszaállíthatod szervezeted biológiai fiatalságát.

 

Léböjt kúra otthon - szabadulj meg lerakódásaidtól!

kép forrása: tienshoni.hu

Vannak, akik azt állítják, tisztító kúrákra és léböjtre nincs szükség, mert a szervezet úgyis kiválasztja magából, ami nem oda való. Sajnos ez struccpolitika, mert egy civilizált ember akkora mennyiségű mesterséges anyagokat, savasító ételt eszik, mint még soha a történelem során. Szervezete már nem tudja kiválasztani azokat. Ekkor kezdődik el a lerakódás.

A lerakódások – mint például az erek, csontok meszesedése – eltávolításának leghatékonyabb módja a léböjt kúra, miáltal a szervezet megkezdi öntisztító folyamatait. A szervezeted gyári tartozéka az öntisztítás, csak a feltételeit kell megteremteni, csak békén kell hagyni a szervezetedet, hogy beindíthassa az öntisztítást.

Az öntisztulás akkor tud legjobban elindulni, ha időszakosan nem viszünk be több táplálékot. Ilyenkor előjönnek a szervezeted takarítói, és munkába állnak, hogy megszabadítsanak a lerakódástól. Egy léböjt kúra nyújtja a legtökéletesebb hátteret belső takarítóidnak.

A böjtöknek különböző fajtái vannak, ezek közül leginkább ajánlatos a léböjt kúra.

A léböjt kúra főbb előnyei a többi böjtfajtához képest még egyszer:

– szervezeted hozzájut és feltöltekezik a sokszor hiányzó legfontosabb mikrotápanyagokhoz (nyomelemek, vitaminok, enzimek)
– miután minden mikrotápanyagot megkapsz, nem leszel éhes
– lúgosít, ezzel visszafordítjuk az elsavasodás okozta idő előtti öregedést
– a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztása miatt energikus maradsz, akár dolgozni is lesz elég erőd

Évszakváltáskor érdemes tisztító kúrákat tartani, kezdetnek egy könnyű, háromnapos tisztító kúrát javasolunk, melyet azok is biztonsággal végezhetnek, akik még soha nem csináltak ilyet, tehát kezdőknek is javasolt.


A háromnapos tisztító kúra részei:

– egy nap felvezetés,
– egy nap léböjt kúra,
– egy nap levezetés.


Az első nap a felvezetés napja

A felvezetés egy nyers kúrából áll, amikor egész nap nyers gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztasz.

A léböjt kúra fontos része a felvezetés. A felvezetés egy átmenetet képez a hétköznapi táplálkozásod és a léböjt kúra között. Ez az egy nap azért szükséges, hogy megszokott étrendedből könnyebben átlépj a léböjt kúrába.

Délelőtt során érdemes gyümölcsöket fogyasztanod. Egyszerre egyfélét, hogy ne erjedjenek össze. Ha többféle gyümölcsöt szeretnél enni, érdemes félórás szünetet tartanod gyümölcsétkezéseid között.

Ebédre fogyaszthatsz levest, egy kis nyers salátát, olajjal, fűszerekkel.

Délután következzék egy kis gyümölcs, ahogy délelőtt is.

Este vacsorára ismét következzen egy kis lúgosító salátakeverék. Lelkileg is hangolódj rá a holnapi léböjtre, sokat segít, ha elhatározásodat megszilárdítod.


A második nap a léböjt kúra napja

Reggel kezdd a napot a nyelved megtisztításával! Erre a célra használhatsz egy célszerszámot: egy fémből készült nyelvkaparót. Ha nincs, életlen fém vagy műanyag késsel is finoman lekaparhatod az éjszaka rárakódott lepedéket.

Ha hányingered van attól, hogy a szádba nyúlkálsz idegen tárggyal, végy a szádba egy korty hidegen sajtolt olajat, és öblögess vele, rágjad. Pár perc után köpd ki.

 

Léböjt kúra otthon - nyelvtisztítás reggel

 

Ezután végezhetsz néhány perc légzőgyakorlatot, egy kiszellőztetett szobában, vagy a teraszon, kertben. Kezdetnek elég annyi, hogy tízszer mélyen beszívod a levegőt, és mélyen kifújod. Ezzel a tüdődet is bekapcsoltuk a méregtelenítésbe, illetve a mély belégzések feltöltenek életerővel. A nap folyamán már nem is lesz szükséged serkentőkre (energia ital, kávé stb.)

 

Léböjt kúra otthon - légző gyakorlat reggel

 

Mostanra már a jókedved a tetőfokára hág, és energikus vagy! 🙂 Folytassuk egy nagy pohár zsályafőzettel! Ez azért fontos, hogy a májadat – ami a fő méregtelenítő szerveid egyike – nagyobb munkára serkentsük. Ezt úgy képzeld el, mintha áthívnád a barátodat is takarítani, bekapcsolnátok a zenét, és nagy lendülettel, jókedvvel takarítani kezdenétek.

Léböjt kúra otthon - zsálya reggelre

A májad rendkívül bonyolult szerv, több mint 500 feladatot lát el. A májadat is kell kényeztetni, legjobban a meleg májpakolást és a zsályából készített főzetet szereti. Ha ezt megkapja, jobban dolgozik, és több méreganyagtól tudsz megszabadulni.

Mielőtt gyümölcslevekkel folytatnád a háromnapos tisztító kúrát, várd meg, míg a főzet kiürül a gyomrodból, ez körülbelül fél óra.


Délelőtt

Ezután, vagy a délelőtt folyamán bármikor elfogyaszthatod kicsavart gyümölcslevedet. Egyszerre egyféle gyümölcsöt csavarj ki, nehogy összeerjedjen a többféle gyümölcs a magas cukortartalom miatt.

Az alma egész évben kapható helyi gyümölcs, melyet a gyümölcsök királynőjének is neveznek. Az alma magas vitamintartalma miatt kiválóan pótolja a kialakult hiányokat, levét a vesekő és májkő oldására is használják kúraként.

A narancs leve kiválóan oldja a csontokon lerakódott meszesedést, majdnem olyan hatékonyan, mint egy citromkúra.

A grépfrút az érfalon lerakódott koleszterin legjobb természetes oldószere, káros mellékhatások nélkül súrolja tisztára az érfalaidat.


Délben

Eljött az ebédidő, a legjobb lúgosító ebéd vár, a centrifugázott folyékony zöldség. Elég tömény, ezért lassan kortyold. A zöldségeket keverheted is, ízlés vagy hatás szerint. A sárgarépa céklával és zellerrel például a Breuss-kúra rákgyógyító szere. A káposzta leve tele van kálciummal, ezért kiváló csonterősítő. A feketereteklé pedig az epeköveket bontja.

Jó erős centrifugát használj a keményebb zöldségek csavarásához, nekem a Bosch évekig bevált, pedig nemcsak saját célra, hanem táboraimban is használtam.


Délután

Uzsonnára ismételd meg a délelőtti gyümölcslevedet. Ihatsz más fajtát is, mint délelőtt, a lényeg, hogy ne keverd össze.


Estefelé

Vacsoraidő! Imádott zöldségleveid csak arra várnak, hogy kilúgosítsanak. Ízlés vagy hatás szerint válassz magadnak zöldséglevet, akár össze is önthetsz többfélét. A zöldségeknek alacsonyabb a cukortartalma, így nem kell attól tartanod, hogy összeerjedve májadat károsítják.

Egy órával a zöldséglevek elfogyasztása után serkentsük a vese kiválasztását aranyvessző vagy nyírfalevél főzetével. Ez azért fontos, mert a méregtelenítés során felszabadulnak a testedben (sejtek között vagy sejtekben) tárolt méreganyagok. Ezek azok a homotoxinok, amiket már a szervezeted nem tudott kiválasztani, ezért elraktározta, nehogy a véredbe jussanak. Léböjt kúra során a szervezeted felszabadítja a méreganyagokat, melyek a véráramba kerülnek.

A véredből a vesék szűrik ki, és a vizelettel távoznak. Azért igyál veseműködést serkentő főzeteket, hogy veséid jobban tudják kiszűrni a testidegen anyagokat.


A harmadik nap a levezetés napja

Ma már végre ehetsz! 🙂

A léböjt kúra nélkülözhetetlen része a levezetés. A levezetés egy átmenetet képez a léböjt kúra és a hétköznapi táplálkozásod között. Ez az egy nap azért szükséges, hogy biztonságosan visszatérhess megszokott étrendedhez.

Reggel böjttörés! Lassan és kiélvezve az ízeket, fogyassz el egy almát vagy egy sárgarépát. Figyeld meg a zamatát, ahogy harsog a fogaid között, ahogy az ízek elárasztják a nyelvedet. Étkezz úgy, mintha meditálnál.

Délelőtt során megismételheted gyümölcsétkezésedet, ízlés és éhség szerint.

Ebédre fogyaszthatsz egy kis nyers salátát, olajjal, fűszerekkel.

Délután következzék egy kis gyümölcs, ahogy délelőtt is.

Este vacsorára ismét következzen egy kis lúgosító salátakeverék. Másnap hallgass a szervezeted jelzéseire, és étkezz úgy, ahogy tested jelzi. Valószínű, hogy másképp fogod érezni az ízeket, és a természetesebb táplálékok iránt érzel majd vonzódást. Hallgass megújult tested jelzéseire!

A háromnapos méregtelenítő kúra után valami megváltozik Benned. Nem is változás ez, hanem visszaváltoztatás, amikor szervezetedet visszaállítjuk eredeti állapotába, mikor pontosan tudja, mi való neki. Meg fogsz lepődni, milyen kevés táplálékkal is jól elvagy. Ennek pedig az az oka, hogy 100%-ban természetes, minőségi ételeket fogyasztottál, mesterséges és szintetikus, ipari összetevők nélkül.

Az ember az egyetlen lény, aki nem azt eszi, amit a természet neki szánt, hanem 85-90%-ban ipari élelmiszert fogyaszt. Nem túl meglepő, hogy az ember a legbetegebb – és lehetőségeihez képest – legrövidebb életkorú élőlény. Legyél Te bölcsebb, mint a civilizált emberiség többsége, akik szemetesnek használják a testüket, és a reklámok hatására mindent bedobálnak.

Már csak két dolog maradt hátra, hogy a biológiai fiatalodásod megvalósuljon.

1, Tűzz ki egy időpontot, és írd be a naptáradba, mikor szeretnéd megvalósítani!

2, Amikor az időpont eljött, valósítsd is meg!

Ne feledd: a legnagyobb álom is álom marad határidő és megvalósítás nélkül!

 

Várunk szeretettel négynapos léböjtkúráinkon tavasszal és ősszel.

Iratkozz fel itt az időpontokért!

X