Vidéki kisváros. Jógaközpont. Benne két terem – és két oktató. A két oktató két különböző utat választott, hogy érvényesüljön.

Az egyikük útja kudarchoz vezetett. A kezdeti siker fél-egy évig tartott, majd lassan eltűntek a vendégei az órájáról. Övé a jógaközpont, a konkurencia jelentéktelen volt, a jóga pedig egyre népszerűbb. Hogyan történhetett ez mégis?

A másik oktató útját a siker kövezte ki. Órái telt házzal üzemeltek nyáron is. Vendégei már nem fértek be a terembe, ezért nagyobb helyet keresett magának. Kezdő volt, később kezdte a tanítást, mint a központ tulajdonosa, nem értett a marketinghez, és neki sikerült az, ami a másik oktatónak nem.

Ugyanaz a helyszín, mégsem ugyanaz a történet. Az egyik kudarc, a másik siker. Miért?

A régi oktató úgy gondolta, elég, ha eljár egy-két jógaórára, és lemásolja a gyakorlatsort, amit ott látott. Adott az órájának egy másik nevet, és elkezdte ugyanazt oktatni, mint amin részt vett. Semmiféle oktatóképzésen nem vett részt, szakértelem nélkül „tanított”, pontosabban tartott órát.

Kezdetben sokan voltak az óráját, hiszen egy divatos irányzatot másolt le. A kisváros lakói izgatottan fogadták az újdonságot, és a nagyterem hamar megtelt, már be sem lehetett férni. Ez így ment egy darabig.

Az új oktató másképp járt el. Körbenézett az oktatóképzések piacán, majd megérzéseire hallgatva beiratkozott a Fitness Company és Vadász Ákos Tullió közös jógaoktató képzésére.
Nem sajnálta az időt és a fáradságot, hogy heti rendszerességgel felutazva Budapestre, az oktatóképző foglalkozásain kívül az órarendi órákon is részt vegyen.

Tanult, képezte magát, és gyakorolt.

Amint sikeresen levizsgázott, elkezdett dolgozni. A kisváros jógaközpontjában megkapta a kistermet. Kezdetben 1-2 ember volt nála, míg a nagyteremben a tudásba nem invesztált oktató óráján a falakat feszegette az izzadó tömeg.

Eltelt egy év.

A jógaközpont vendégei meglepődve tapasztalták, hogy az új oktató nem órát tart, hanem tanít. Odafigyelt rájuk, és a meglévő tudás magabiztosságával vezette foglalkozásait. A vendégek bizony más minőséget kaptak itt, a kisteremben. Ahogy szaporodtak a vendégek a kisteremben, úgy tünedeztek el a nagyteremből. Felajánlották neki az üresedő nagytermet.

Minden csoda három napig tart, kellő szaktudás nélkül a trendi irányzatok is gyorsan elhervadnak.

A történet tanulsága:

Más rendszerének, órájának másolása helyett keress egy szakértőt, és tanulj tőle. Ne akard megúszni a kemény munkát, fektess a tudásba időt, pénzt és energiát – hamar megtérül!

Megfelelő végzettség és tapasztalat nélkül oktatni kudarcra ítélt, veszélyes dolog.

Jóga oktató tanfolyam
2012 november 17-től

Szeretettel várunk a hamarosan induló jóga oktató képzésünkön, ahol valódi tudással és a hosszú távú sikerhez nélkülözhetetlen szemléletmóddal fogunk megismertetni.

Kattints ide, és tájékozódj a jógaoktatói képzésről, hogy megtudd, mit kell ahhoz tenned, hogy úgy hosszú távon is meg tudj tölteni egy termet a vendégeiddel!

Töltsd le a részletes információs anyagot az internetes honlapunkról. Olvasd el figyelmesen és jelentkezz még ma!

Várunk szeretettel a képzésen!

Vadász Ákos Tullió
Iyengar-jóga oktató
diplomás jógaoktató

 

Fitness Company
International School for Fitness and Recreation
www.edzokepzes.hu
E-mail: akos@akosjoga.hu
Tel: 30/9644 779

Értesülj azonnal cikkeinkről, híreinkről, rendezvényeinkről: iratkozz fel most!

X