hogy mindig olyan élethelyzeteket teremts magadnak, ahol mások által megbecsülve érzed magad. Ez a magas önbecsülés egyik jele. Becsüld magad, hogy a környezeted is megbecsülhessen!

A magas önbecsülés t nem tudod boltban megvenni. A valóságban ilyen boltok nem léteznek. Ezt az utat Neked kell végigjárnod. Az alábbi cikket elolvasva minden a kezedben lesz, hogy megszerezd a magas önbecsülést, és ezzel környezeted elismerését is!

Kezdd el még ma!

 

A magas önbecsülés kifejlesztése a Te feladatot, nem tudod készen megvenni

 

Martin-Ferenczi Ágnes fordítása

Hét tipp: Hogyan erősítsd meg önbecsülésedet?

 

1, Dologozz azon, hogy saját véleményed legyen.

Ne gondolj  sértő és kritikus megjegyzésekre. Ne tartogasd a múltbéli sérelmeket. Akkor győzedelmeskedsz, ha megszabadulsz a sérülésektől és a fájdalomtól, és arra összpontosítasz, hogy egy jó életet teremts magad számára.

 

2, Folyamatos önmegerősítés szükséges.

Készíts egy listát a sikereidről, a szerzett jó pontokról és az erősségeidről! Írd le az elismeréseket – és gyakran olvasgasd azokat. A negatív valamint kritikus gondolatokat viszont utasítsd el. Ne légy saját magad ellensége. Szeresd magad.

 

3, Apró lépésekkel építsd fel magabiztosságodat.

Hozz döntéseket vagy válassz, saját magad – de apróságokkal kezd, hogy ne érezd ezt túl nehéznek. Minél többször kinyilatkoztatod magad, vagy minél többször meghozod saját döntésedet, annál könnyebbé és automatikusabbá válik az érzés.

 

4, Ne akarj mások kedvében járni.

Jogod van a gondolataidhoz és ahhoz, hogy válassz, és a te álláspontod ugyanúgy érvényes, mint bárki másé. Valamint, ha folyton másokat helyezel előtérbe és soha nem gondolsz magadra, a többiek kihasználnak– és nem bánnak veled tiszteletteljesen.

 

5, Legyél a saját személyed.

Ne próbálj másokat másolni – egyedinek készültél. Személyiséged minden részét kebelezd be és mindazokat az apró dolgokat, amik téged önmagaddá tesznek.

 

6, Ne vedd magad körül negatív emberekkel.

Negatív hozzáállással az emberek a legritkább esetben fognak téged építően befolyásolni vagy megerősíteni kilétedben. Ők általában kritikusak és nagyon nehéz a kedvükben járni, és ez inkább csak a másik önértékelési problémáját mélyíti.

 

7, Ne akarj tökéletes lenni.

Ha a tökéletességre vágysz, akkor bebiztosítod a folytonos bukást magadnak – és sosem leszel elég jó. Igazság szerint mindannyian tanulunk: mindenki hibázik. Így hát, számolj ezzel is – és légy kedves magadhoz. 🙂

 

Az önbecsülés erősítésének fordítás forrását itt találod.

 

X