Egyéni, hogy ki miből, és mennyit fogy böjt alatt. Jelen írásban vezetett böjttáboraim megfigyeléseit és méréseit olvashatod, ezúttal a fogyás, alakformálás tükrében. Egy négynapos böjttábor alatt 1-8 kg, átlagosan 2 kg fogyást mértem.

A böjt méregtelenítő módszer. Böjtölés közben megszabadulhatsz a táplálék, víz, levegő és más úton-módon szervezetedbe jutó méreganyagoktól. A böjt testsúlyvesztéssel jár, lássuk, miből, mennyi fogyhatsz!

Több négynapos böjttábor több tucat résztvevőjének testsúlyváltozását és testösszetételét elemezve az alábbi megfigyeléseket tettem. (Léböjtöt tartottunk, azaz gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztottuk. A böjt alatt kirándulásokat, edzéseket végeztünk.)

 

fogyas-bojt-segitsegevel-01

 

1, A négynapos  böjt alatti fogyás mértéke az adott idő alatt arányos a testtömeggel.

Vagyis a 100 kg fölötti személy többet fogy, mint az 50 kg-os. Eddigi méréseim alapján a súlyvesztés 1-8 kg között van, átlagosan kb. 2 kg.
Azaz aki vékony, nem fog elfogyni, akin pedig fölösleg van, arról szépen leolvad.

 

fogyas-bojt-segitsegevel-02

 

2, Hogy ki miből fogy, azaz csökken-e a zsírja, zsigeri zsírja, vagy sem, az is egyéni.

Van, akinek a zsír-izom aránya nem változott, egyenletes maradt. Másoknál látványos zsírcsökkenést figyelhettünk meg, és az izom aránya emiatt nőtt. Természetesen nem valódi izomfejlődés történt, csak a csökkenő zsírral nőtt az izomszázalék. Másoknál a fogyás jobban jelentkezett az izmokban.

 

fogyas-bojt-segitsegevel-06

 

3, A zsigeri zsír csökkenése

Ilyen rövid idő alatt nem jellemző a zsigeri zsír csökkenése. Általában a résztvevők 5-8%-ánál figyelhetünk meg zsigeri zsír csökkenést. A zsigeri zsír a hasi szervekre rakódó zsír, melyet egészségügyi okok miatt 9% alatt érdemes tartanod.

 

fogyas-bojt-segitsegevel-04

 

4, Bámulatos testösszetétel változás a léböjt megtörése után!

Miután déltájban megtörtük a böjtöt, a legörömtelibb eredmények, másnap, a reggeli méretzkedésnél tapasztaltuk. A testzsírszázalék eddig nem látott mértékben csökkent le, az izmok pedig jól felszívták magukat! Azaz a böjt megtörése után szálkássá, feszessé válik a tested.
Természetesen ha izmos akarsz lenni, továbbra is  használni kell az izmaidat, edzened kell!

 

fogyas-bojt-segitsegevel-05

 

5, Teljesen megszűnt, és részlegesen elmúlt ízületi bántalmak

Már néhány nap alatt is elmúlnak vagy csökkennek a lerakódások miatti ízületi bántalmak. Ez a méregtelenedés következménye. Azt is észrevettem, hogy fokozódik az ízületek hajlékonysága, és az izmok rugalmassága. Köszvény, magas vérnyomás, inzulin rezisztencia, ízületi és emésztőszervi bántalmak remekül gyógyíthatóak böjttel.

 

A léböjtöt érdemes rendszeresen ismételned, de nem az edzés és a mértékletes étkezés helyett van, hanem mellette. Tavasszal és ősszel szoktunk böjttábort tartani, ha kedvet kaptál, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesíteni fogunk!

X