Lassan elolvadunk a hőségben, ezért még fontosabb, hogy megóvd magad a kiszáradástól
A civilizált, ipari élelmiszert fogyasztó ember krónikus vízhiányban szenved, bár nem tud róla. A melegben szervezeted izzadással védekezik a hőség ellen, így még nagyobb az esélye a dehidratációnak.Ilyenkor az okos szervezeted a létfontosságú szerveidet óvja, ellátja őket vízzel – a nem létfontosságúak rovására. Ezekben a szervekben vízhiány lép föl (pl. emésztő szervek, porcok), ami fájdalmas tünetekkel is együtt jár (gyomorégés, székrekedés, fejfájás, kopások).
Vizet folyamatosan vesztünk, mégpedig négyféle módon:
1, légzés által
2, izzadással
3, vizelet
4, széklet kiválasztásával
A vízhiány jele a sötét színű vizelet, ha nincs vízhiányod, a vizelet vízszínű.
Ezért fontos, hogy megelőzd a vízhiányos állapotot.
Előzd meg a vízhiányt három módszerrel!
1, igyál megfelelő mennyiségű tiszta vizet (nem szénsavast, nem alkoholt, mert ezek szárítanak).
A megfelelő mennyiség több tényezőtől is függ, átlagos táplálkozás mellett 2-3 literről van szó. Ez a mennyiség 1-2 literre csökkenthető, ha
2, olyan ételt eszel, melyeknek magas a folyadéktartalma (nyers gyümölcsök, zöldségek, 80-98%-os víztartalommal bírnak – itt az ideje, hogy 1-1 étkezésedet gyümölcsétkezésre cseréld, és még jobb lesz az alakod), és ha
3, kerüld a só fogyasztását
Evvel a három egyszerű módszerrel hozzájárulhatsz az egészségedhez, ami egyre nagyobb érték.
A görögdinnye 95-98%-a víz, mely kitisztítja a veséidet,
és megszépíti a bőrödet.
A ránctalan, vízgazdag bőr egyik titka a dinnyekúra!
Az edzésedet, választott mozgásodat folytasd a melegben is! A meleg kedvez a nyújtásnak, használd ki a nyarat, hogy őszre ne csak a tányérodod díszelegjen a spárga!
Jó gyümölcsétkezéseket!
Kedves Ákos!
Érdeklődni szeretnék, hogy miként lehet nálad SZÉP kártyával fizetni?
Üdvözlettel: Gyöngyi
Kedves Ákos!
Érdeklődni szeretnék, hogy miként lehet nálad SZÉP kártyával fizetni?
Üdvözlettel: Gyöngyi
Drága Ákos!
Először is gratulálok az ötlethez, hogy ilyen módon is felhívod az emberek figyelmét az időjárás adta egyik alap dologra, jelen esetben a vízhiányra.
Valóban krónikus vízhiányban szenved a legtöbb ember. Ezzel én is évtizedekig így voltam. Akár napi 1-2 pohár vízzel elvoltam egész nap, mondjuk az ilyen kánikulát kivéve. Nem is csoda, hogy szép fokozatosan kezdett jelezni a szervezetem.
Viszont amire szeretném felhívni a figyelmed és Mind-Én-Ki másét is az a SÓ. Sajnos már 5-6 évtizede sulykolják az emberekbe, hogy a só káros.
Ha csak a józan paraszti eszünket vesszük elő, akkor is látható, hogy tévúton járunk:
1. A király leánya a mesében azt mondja az apjának: Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót. A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!
2. A kecske imádja és nyalogatja a sót, ha teheti, megkeresi…
3. A marhák egészségéhez “marhasót” adnak a jó gazdák a takarmányhoz.
Ugye nem gondoljuk, hogyha az állatoknak szükségük van a sóra, akkor az ember képes nélküle egészségesen élni?
Csak körül kell nézni mennyi a súlyos beteg ember nálunk.
4. A királyok régen ügyeltek rá, hogy az országban, ha csak lehet, legyen egy sóbánya. Ha nem volt, akkor az országnak ügyesen kellett lavíroznia, hogy mindig meg legyen a szükséges mennyiség, hiszen A SÓ AZ ÉLET.
Nagyon nehéz több évtizednyi agresszív agymosást helyretenni. Nem mennék bele összeesküvés elméletekbe, de sok mindent megmagyaráz, ha a dolgok mögé látunk és nem csak a felszínt nézegetjük.
A krónikus sóhiány először a vesét teszi tönkre szépen csendben, fájdalommentesen. Utána jön a szív és érrendszer, majd a többi szerv, leggyakrabban a II. cukor betegség.
A szervezet igyekszik tolerálni egy ideig, ha mi rosszul bánunk vele. Ide sorolom a sok műételt a rengeteg adalékanyaggal, kivont, liofilizált, módosított stb. alkotóelemmel, amivel szervezetünk évtízezredek alatt sem találkozott, így idegenként, ellenségként, feldolgozhatatlanként kezeli. De a só elengedhetetlen az egészséges élethez és nem adjuk meg neki kellő mennyiségben.
A legfrissebb kutatások is bizonyítják, hogy nem lehet annyira sok sót enni, hogy ez okozzon problémát pl. magas vérnyomást. Ez egy téveszme. Sajnos nagyon sok orvos sem néz utána a kutatásoknak, csak elfogadja, amit sulykolnak.
Ha elővenné az egyetemi tankönyveit megtalálná benne, hogy ideális esetben a szervezetben a NaCL (só) és a KCL (kálium) aránya 30:1 -hez kell legyen. Inteligens szervezetünk a végsőkig védi az életet, ezért szinte a halál pillanatáig igyekszik a vérben fenntartani ezt az arány. Nem véletlen, hogy a Ringer oldat is ezt tartalmazza, illetve – ha jók az értesüléseim – a legutóbbi időkig, mert 1-2 éve megváltoztatták az arányt benne, akárcsak a laborleleteknél a tól-ig referencia értéket, ami sajnos igen rossz irányba viszi el a dolgot.
Ideális esetben a szervezetben 142 mmol/l kell legyen a NaCl, azaz a nátriumklorid (só) mennyisége. A legtöbb magyar ember ezzel sajnos nem “büszkélkedhet”. “Áldásos” következménye a hibás reklámnak.
Pedig ha egy egészséges embert, főként kisgyereket megfigyelsz, akit engednek a szülei úgy étkezni, ahogy ő kívánja, még a paradicsomot is megsózza. Miért is? Ja, hogy a paradicsomban magas a kálium szint és így helyreáll az egyensúly? Ki gondol közülünk erre? Nagyszüleink egyszerűen tudták, hogy ezt vagy azt így kell enni pl. a paradicsomot sózni kell, a görögdinnyét zsíroskenyérrel kell enni (a vitaminok egy része zsírban oldódik), a szalonnát hagymával kell enni (a hagyma rendben tartja a koleszterin szintet) stb.
Nem tudták ők ennek tudományos magyarázatát, csak megszokták gyermekkorban, hogy mit mivel helyes együtt enni. Éltek is 90 feletti életkort és legtöbbször “ágyban párnák közt” végelgyengülésben haltak meg (hacsak nem volt háború pl.).
Hol vagyunk mi ettől, az én korosztályommal (59) tele vannak a rendelők. Alig vonszolják magukat, súlyos rendszerbetegségekkel küzdenek. Ki gondol rá, hogy hol rontották el, hol az alap hiba. S ma már így adjuk tovább, beteggé téve szeretett gyermekeinket, unokáinkat.
Egy magyar korboncnok orvostól nemrégiben azt olvastam, hogy “amikor kezdtem a pályámat, alig találtam olyan embert, akinek a veséje beteg lett volna, manapság alig találok egészségeset…”. Ő már csak tudja, ő a legjobb diagnoszta.
Ez teljesen egybevág azzal, hogy a 60-70-es években kezdték el a hadjáratot a só ellen. Manapság tiszta sóhoz is nehéz hozzájutni. Szinte mindegyikben van “csomósodásgátló”, ami valamilyen káliumszármazékot jelent. S ez gyakran elképesztő mennyiséget tesz ki, pl. a Horváth Rozi féle só 30 %-a kálium. Tessék visszanézni, mit írtam, mi a helyes arány a szervezetben? 30:1 az NaCl és a KCl.
Így aztán nem csoda, hogy ennyire beteg a magyar ember.
Persze még sok oka van, de fizikai szinten bizony a só hiánynak előkelő a szerepe. (Összetett kérdés ez, belemehetnénk egyéni és csoport karmába is…, a helyes útról való letérésre, mely lelki betegségeket okoz és fizikailag is jelez, de most nem ez a téma.)
Egy saját tapasztalat:
Két éve hideg huzattól lebénult a fél arcom. Több, mint 10 éve nem voltam orvosnál, de mivel ezzel nem boldogultam az alternatív módszereimmel, kénytelen voltam elmenni. Úgy megörült nekem, hogy azonnal teljes kivizsgálásra küldött. A kardiológussal karöltve ki is derítették, hogy magas a vérnyomásom. 150-155 szisztolés értéket mértek, 65-80 közötti diasztolést és 45-56 közötti pulzust. No az utóbbi kettővel egyáltalán nem foglalkoztak, csak és kizárólag a szisztolés értékkel. A legfrissebb amerikai kutatások szerint akkor lehet magas vérnyomásról beszélni, ha a diasztolés érték tartósan 90 fölött van. Nálam szó sem volt ilyenről.
Azonnal kaptam három gyógyszert, melyet “sajnos életem végéig szedni kell”.
Mondanom sem kell, hogy mai napig bontatlanul ott van mindhárom a polcon. Az orvosi kommunikáció hatása alatt szinte zombiként én is kiváltottam. Jó tapasztalat volt ez arra, hogy sokan miért képtelenek jól működő alternatív módszert végigvinni….
Tehát végiggondoltam, hogy mit tudok, mit csinálok rosszul, mi a lelki ok, mit kell változtassak. Régóta halogattam, hogy jobban odafigyeljek a vízivásra és a sózásra. (Ötven évig éltem sószegény diétán, gyerekkori orvosi tanácsra, azt hiszem csak a gondolkodásomnak és az egyéb életmódomnak köszönhettem, hogy nem ültem én is a rendelői folyosón naphosszat.)
A lényeg:
Beosztottam a napi 2,5 liter vizet, és figyeltem rá, hogy amikor idő van, megigyam. Elhagytam a reggeli édestésztát (túrósbatyu, kakaóscsiga, briós stb.) és áttértem a vajas, tejfölös vagy gabonakrémes rozskenyérre, melyet alaposan megsóztam és zöldséggel ettem, vagy rántottára, mivel lakto vega étrendet követek.
4 hónap alatt a vérnyomásom tartósan beállt 120-130 per 70-80 közé.
A mostani kánikulában is tartom ezt, bár ma már ritkán mérem.
Ebben a hőségben minden negyedik pohár vízbe teszek egy nagy csipetnyi sót és arra gondolok, hogy levest iszom, így lecsúszik. Muszáj pótolni a kiizzadt sót. A nyomelemek pótlására pedig a megfelelő zöldség – gyümölcs étrendet javaslom, amit lehet, ebben a nagy melegben nyersen.
Egy angol orvos utána eredt a hirtelen szíhaláloknak, melyek elsősorban sportolók között voltak gyakoriak, ill. ennek volt nyoma. Azt találta, hogy minden esetben, ismétlem minden esetben felborult a szervezetben a NaCl-KCl arány. Ezek a sport
olók (fiatal felnőttek és gyerekek) zömében vega étrendet követtek, sok szóját (a szójában baromi magas a kálium aránya, mi itt a Kárpát-medencében nem is ettünk szóját, de még az állatainknak sem adtunk) ettek, ittak, nagyon keveset sóztak és egy meccs vagy edzés után szomjukat nem sózott vízzel, hanem kólával oltották. Emlékezetes az a fiatal magyar focista esete, aki a feleségével és kicsi gyermekével élt kinn Görögországban és egy meccs után lenyomott egy flakon kólát, összeesett és meghalt. Diagnózis: szívmegállás. Nem megyek bele a részletekbe…
Ide teszek néhány linket azok számára, akik szeretnének jobban elmélyülni a témában és mindenkinek szeretettel ajánlom, ne arra figyeljen, ami a “vízcsapból is folyik”, hanem a teste jelzéseire, bár a több évtizedes megszokás után, lehet, hogy már nem működik megfelelően.
Szeretettel: Éva
Drága Ákos!
Először is gratulálok az ötlethez, hogy ilyen módon is felhívod az emberek figyelmét az időjárás adta egyik alap dologra, jelen esetben a vízhiányra.
Valóban krónikus vízhiányban szenved a legtöbb ember. Ezzel én is évtizedekig így voltam. Akár napi 1-2 pohár vízzel elvoltam egész nap, mondjuk az ilyen kánikulát kivéve. Nem is csoda, hogy szép fokozatosan kezdett jelezni a szervezetem.
Viszont amire szeretném felhívni a figyelmed és Mind-Én-Ki másét is az a SÓ. Sajnos már 5-6 évtizede sulykolják az emberekbe, hogy a só káros.
Ha csak a józan paraszti eszünket vesszük elő, akkor is látható, hogy tévúton járunk:
1. A király leánya a mesében azt mondja az apjának: Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót. A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!
2. A kecske imádja és nyalogatja a sót, ha teheti, megkeresi…
3. A marhák egészségéhez “marhasót” adnak a jó gazdák a takarmányhoz.
Ugye nem gondoljuk, hogyha az állatoknak szükségük van a sóra, akkor az ember képes nélküle egészségesen élni?
Csak körül kell nézni mennyi a súlyos beteg ember nálunk.
4. A királyok régen ügyeltek rá, hogy az országban, ha csak lehet, legyen egy sóbánya. Ha nem volt, akkor az országnak ügyesen kellett lavíroznia, hogy mindig meg legyen a szükséges mennyiség, hiszen A SÓ AZ ÉLET.
Nagyon nehéz több évtizednyi agresszív agymosást helyretenni. Nem mennék bele összeesküvés elméletekbe, de sok mindent megmagyaráz, ha a dolgok mögé látunk és nem csak a felszínt nézegetjük.
A krónikus sóhiány először a vesét teszi tönkre szépen csendben, fájdalommentesen. Utána jön a szív és érrendszer, majd a többi szerv, leggyakrabban a II. cukor betegség.
A szervezet igyekszik tolerálni egy ideig, ha mi rosszul bánunk vele. Ide sorolom a sok műételt a rengeteg adalékanyaggal, kivont, liofilizált, módosított stb. alkotóelemmel, amivel szervezetünk évtízezredek alatt sem találkozott, így idegenként, ellenségként, feldolgozhatatlanként kezeli. De a só elengedhetetlen az egészséges élethez és nem adjuk meg neki kellő mennyiségben.
A legfrissebb kutatások is bizonyítják, hogy nem lehet annyira sok sót enni, hogy ez okozzon problémát pl. magas vérnyomást. Ez egy téveszme. Sajnos nagyon sok orvos sem néz utána a kutatásoknak, csak elfogadja, amit sulykolnak.
Ha elővenné az egyetemi tankönyveit megtalálná benne, hogy ideális esetben a szervezetben a NaCL (só) és a KCL (kálium) aránya 30:1 -hez kell legyen. Inteligens szervezetünk a végsőkig védi az életet, ezért szinte a halál pillanatáig igyekszik a vérben fenntartani ezt az arány. Nem véletlen, hogy a Ringer oldat is ezt tartalmazza, illetve – ha jók az értesüléseim – a legutóbbi időkig, mert 1-2 éve megváltoztatták az arányt benne, akárcsak a laborleleteknél a tól-ig referencia értéket, ami sajnos igen rossz irányba viszi el a dolgot.
Ideális esetben a szervezetben 142 mmol/l kell legyen a NaCl, azaz a nátriumklorid (só) mennyisége. A legtöbb magyar ember ezzel sajnos nem “büszkélkedhet”. “Áldásos” következménye a hibás reklámnak.
Pedig ha egy egészséges embert, főként kisgyereket megfigyelsz, akit engednek a szülei úgy étkezni, ahogy ő kívánja, még a paradicsomot is megsózza. Miért is? Ja, hogy a paradicsomban magas a kálium szint és így helyreáll az egyensúly? Ki gondol közülünk erre? Nagyszüleink egyszerűen tudták, hogy ezt vagy azt így kell enni pl. a paradicsomot sózni kell, a görögdinnyét zsíroskenyérrel kell enni (a vitaminok egy része zsírban oldódik), a szalonnát hagymával kell enni (a hagyma rendben tartja a koleszterin szintet) stb.
Nem tudták ők ennek tudományos magyarázatát, csak megszokták gyermekkorban, hogy mit mivel helyes együtt enni. Éltek is 90 feletti életkort és legtöbbször “ágyban párnák közt” végelgyengülésben haltak meg (hacsak nem volt háború pl.).
Hol vagyunk mi ettől, az én korosztályommal (59) tele vannak a rendelők. Alig vonszolják magukat, súlyos rendszerbetegségekkel küzdenek. Ki gondol rá, hogy hol rontották el, hol az alap hiba. S ma már így adjuk tovább, beteggé téve szeretett gyermekeinket, unokáinkat.
Egy magyar korboncnok orvostól nemrégiben azt olvastam, hogy “amikor kezdtem a pályámat, alig találtam olyan embert, akinek a veséje beteg lett volna, manapság alig találok egészségeset…”. Ő már csak tudja, ő a legjobb diagnoszta.
Ez teljesen egybevág azzal, hogy a 60-70-es években kezdték el a hadjáratot a só ellen. Manapság tiszta sóhoz is nehéz hozzájutni. Szinte mindegyikben van “csomósodásgátló”, ami valamilyen káliumszármazékot jelent. S ez gyakran elképesztő mennyiséget tesz ki, pl. a Horváth Rozi féle só 30 %-a kálium. Tessék visszanézni, mit írtam, mi a helyes arány a szervezetben? 30:1 az NaCl és a KCl.
Így aztán nem csoda, hogy ennyire beteg a magyar ember.
Persze még sok oka van, de fizikai szinten bizony a só hiánynak előkelő a szerepe. (Összetett kérdés ez, belemehetnénk egyéni és csoport karmába is…, a helyes útról való letérésre, mely lelki betegségeket okoz és fizikailag is jelez, de most nem ez a téma.)
Egy saját tapasztalat:
Két éve hideg huzattól lebénult a fél arcom. Több, mint 10 éve nem voltam orvosnál, de mivel ezzel nem boldogultam az alternatív módszereimmel, kénytelen voltam elmenni. Úgy megörült nekem, hogy azonnal teljes kivizsgálásra küldött. A kardiológussal karöltve ki is derítették, hogy magas a vérnyomásom. 150-155 szisztolés értéket mértek, 65-80 közötti diasztolést és 45-56 közötti pulzust. No az utóbbi kettővel egyáltalán nem foglalkoztak, csak és kizárólag a szisztolés értékkel. A legfrissebb amerikai kutatások szerint akkor lehet magas vérnyomásról beszélni, ha a diasztolés érték tartósan 90 fölött van. Nálam szó sem volt ilyenről.
Azonnal kaptam három gyógyszert, melyet “sajnos életem végéig szedni kell”.
Mondanom sem kell, hogy mai napig bontatlanul ott van mindhárom a polcon. Az orvosi kommunikáció hatása alatt szinte zombiként én is kiváltottam. Jó tapasztalat volt ez arra, hogy sokan miért képtelenek jól működő alternatív módszert végigvinni….
Tehát végiggondoltam, hogy mit tudok, mit csinálok rosszul, mi a lelki ok, mit kell változtassak. Régóta halogattam, hogy jobban odafigyeljek a vízivásra és a sózásra. (Ötven évig éltem sószegény diétán, gyerekkori orvosi tanácsra, azt hiszem csak a gondolkodásomnak és az egyéb életmódomnak köszönhettem, hogy nem ültem én is a rendelői folyosón naphosszat.)
A lényeg:
Beosztottam a napi 2,5 liter vizet, és figyeltem rá, hogy amikor idő van, megigyam. Elhagytam a reggeli édestésztát (túrósbatyu, kakaóscsiga, briós stb.) és áttértem a vajas, tejfölös vagy gabonakrémes rozskenyérre, melyet alaposan megsóztam és zöldséggel ettem, vagy rántottára, mivel lakto vega étrendet követek.
4 hónap alatt a vérnyomásom tartósan beállt 120-130 per 70-80 közé.
A mostani kánikulában is tartom ezt, bár ma már ritkán mérem.
Ebben a hőségben minden negyedik pohár vízbe teszek egy nagy csipetnyi sót és arra gondolok, hogy levest iszom, így lecsúszik. Muszáj pótolni a kiizzadt sót. A nyomelemek pótlására pedig a megfelelő zöldség – gyümölcs étrendet javaslom, amit lehet, ebben a nagy melegben nyersen.
Egy angol orvos utána eredt a hirtelen szíhaláloknak, melyek elsősorban sportolók között voltak gyakoriak, ill. ennek volt nyoma. Azt találta, hogy minden esetben, ismétlem minden esetben felborult a szervezetben a NaCl-KCl arány. Ezek a sportolók (fiatal felnőttek és gyerekek) zömében vega étrendet követtek, sok szóját (a szójában baromi magas a kálium aránya, mi itt a Kárpát-medencében nem is ettünk szóját, de még az állatainknak sem adtunk) ettek, ittak, nagyon keveset sóztak és egy meccs vagy edzés után szomjukat nem sózott vízzel, hanem kólával oltották. Emlékezetes az a fiatal magyar focista esete, aki a feleségével és kicsi gyermekével élt kinn Görögországban és egy meccs után lenyomott egy flakon kólát, összeesett és meghalt. Diagnózis: szívmegállás. Nem megyek bele a részletekbe…
Ide teszek néhány linket azok számára, akik szeretnének jobban elmélyülni a témában és mindenkinek szeretettel ajánlom, ne arra figyeljen, ami a “vízcsapból is folyik”, hanem a teste jelzéseire, bár a több évtizedes megszokás után, lehet, hogy már nem működik megfelelően.
Szeretettel: Éva
Ezt a hőség elviselése érdekében írom:
Én csökkentettem a napi olaj adagomat is. És ezen a nyáron még jobban bírom ezt a rekkenő hőséget. Továbbá ez a rengeteg léböjtös ebédes napok is persze hatalmas segítséget nyújtanak. Úgy, hogy kora du. – án is már csak párolt zöldséget eszem / szója tejet iszom. A keményítős zöldségeket, gabonákat kihagyom. = Tehát olajat és a keményítőt is redukálni, valamint kihagyni és mindjárt szuperul viseled a 40 fokot.
Ezt a hőség elviselése érdekében írom:
Én csökkentettem a napi olaj adagomat is. És ezen a nyáron még jobban bírom ezt a rekkenő hőséget. Továbbá ez a rengeteg léböjtös ebédes napok is persze hatalmas segítséget nyújtanak. Úgy, hogy kora du. – án is már csak párolt zöldséget eszem / szója tejet iszom. A keményítős zöldségeket, gabonákat kihagyom. = Tehát olajat és a keményítőt is redukálni, valamint kihagyni és mindjárt szuperul viseled a 40 fokot.
Bereczky Éva leveléhez szeretnék hozzászólni. Nagyon hasznosnak találom amiket leírt. Egy otthoni tapasztalatot szeretnék megosztani, gyerekkoromban mindig megittuk a burgonya főzővizét, valószinűleg azért mert sós volt. Ezt a szokást fel lehet eleveníteni, nemcsak burgonyával. Tegnap pl. vajas-morzsás tök készítése után megmaradt a lé, amit sajnáltam volna kiönteni /esetleg még leveskészítésre is fel lehetett volna használni/, de lehűtve nagyon finom innivaló lett belőle. Kedves Éva, esetleg kimásolhatom a leveledet megoszztás céljából?
Bereczky Éva leveléhez szeretnék hozzászólni. Nagyon hasznosnak találom amiket leírt. Egy otthoni tapasztalatot szeretnék megosztani, gyerekkoromban mindig megittuk a burgonya főzővizét, valószinűleg azért mert sós volt. Ezt a szokást fel lehet eleveníteni, nemcsak burgonyával. Tegnap pl. vajas-morzsás tök készítése után megmaradt a lé, amit sajnáltam volna kiönteni /esetleg még leveskészítésre is fel lehetett volna használni/, de lehűtve nagyon finom innivaló lett belőle. Kedves Éva, esetleg kimásolhatom a leveledet megoszztás céljából?
Üdv Gabi
Igyátok a zöldséglevek mindnyájan!
abban található meg az összes zöldségekből kifőtt vitamin!
Én is eszt teszem! EGÉSZSÉGÜNKRE VÁLJÉK!
Igyátok a zöldséglevek mindnyájan!
abban található meg az összes zöldségekből kifőtt vitamin!
Én is eszt teszem! EGÉSZSÉGÜNKRE VÁLJÉK!
Kedves Éva!
Örülök az írásodnak, és a másik oldal érvei felvetésének.
Két nézőpont áll szemben egymással, és mindkettő érvel, egyik a sómenteség, másik az erőteljes utánsózást javasolja.
Következő blogbejegyzésben bővebben foglalkozom a kérdéssel!
Barátsággal:
Ákos
Kedves Éva!
Örülök az írásodnak, és a másik oldal érvei felvetésének.
Két nézőpont áll szemben egymással, és mindkettő érvel, egyik a sómenteség, másik az erőteljes utánsózást javasolja.
Következő blogbejegyzésben bővebben foglalkozom a kérdéssel!
Barátsággal:
Ákos
Kedves Zsanette!
Az olaj és zsírok csökkentése mindenképp javasolt nyáron.
Ezek fűtőértéke magas, és a test állandó hőmérsékletének tartása a feladata. Melegben ez fölösleges, ezért jobb a csökkentésük.
Egyél több nyerset nyáron!
Kedves Zsanette!
Az olaj és zsírok csökkentése mindenképp javasolt nyáron.
Ezek fűtőértéke magas, és a test állandó hőmérsékletének tartása a feladata. Melegben ez fölösleges, ezért jobb a csökkentésük.
Egyél több nyerset nyáron!