Mivel többen hívtok telefonon, vagy személyesen szóba kerül az őszi jógaoktatói alapképzés, gyakran kapom a következő kérdést. Van-e piaca a jógaoktatásnak, el lehet-e jógaoktatóként helyezkedni stb.
Ezúttal nem személyes példát szeretnék hozni, mert az szubjektív lenne, hanem 5 tényt, amiből tárgyilagosan látszik, hogy miért fog rövid idő alatt megtérülni a tanfolyam díja.

1. Az élsport felfedezte magának a jógát

 

Ryan Giggs, a világhírű örökifjú labdarúgó jógával van csúcsformában

A nemzetközi gyakorlatban már régóta alkalmazzák a jógát az élsportban. Ryan Giggs labdarúgó negyvenéves kora ellenére míg mindig az élvonalban játszik, és keres milliókat. Fontban. Még mindig. Miközben kortársai sérülések miatt már rég abbahagyták a pályafutásukat.

Bevallása szerint ezt a napi szintű jógagyakorlásának köszönheti.

Jógaoktatójával már jóga alapú edzést is fejlesztett, DVD-je is van.

 

A vízilabdázóink hamarosan még nagyobb győzelmeket fognak aratni, köszönhetően a jóga gyakorlatoknak

Egressy János, a magyar vízilabda válogatott úszóedzője a jóga nyújtó gyakorlataival javít a versenyzők hajlékonyságán. Ezt főleg a dobások eredményessége miatt teszi.

Az index.hu írt evvel kapcsolatos cikket.

 

A Honvéd kajakozói sem maradnak nyújtás nélkül – ők engem kértek föl

Lassan a feledés homályába merül az élsport sötét középkora, a nyújtás nélküli edzés. A nyújtás szükségét érzi a Honvéd fiatal kajakozóinak edzője, „Kufi”, akinek a meghívására vezettem a srácoknak nyújtó edzést. Élvezték, és szükséges is nekik.

Ezekben a termekben edzettek és edzenek az olimpiai bajnok kajakozók. Meggyőződésem, hogy ha nyújtás nélkül is ekkora eredményeket ért el a magyar kajakozó válogatott, akkor nyújtással kiegészítve az edzéseiket, hamarosan ezeket a srácokat látni fogjuk a dobogón!

A kajakozóknak főleg a combhajlítóit és a mély medence izmait kell nyújtanunk. Nyújtó gyakorlatokkal elkerülhetik a sérüléseket, és eltűnik a sérülések miatt kimaradt idő. Nem is beszélve az újra formába hozás miatt elveszett időről.

 

Nyújtás után a Honvéd kajakosaival.

Nyújtás után a Honvéd kajakosaival. Nem kérdés, hogy bajnokok lesznek!

 

2. Az élsport után a hobbisport is nyújtani akar

Mivel fitneszteremben is dolgozom, látom a növekvő igényt. Az odajáró vendégek egyre nagyobb számában fogalmazódik meg a nyújtás, a lassabb ütemű órák iránti vágy. Egy jól felépített jógaóra – erre a funkcionális jógát ajánlom – kiváló kiegészítője a spinning, aerobik, hot iron óráknak, vagy a súlyzós edzésnek. 35 felett a vendégek már a testükben érzik, hogy nyújtaniuk kell.

Merev a nyakuk, fáj a derekuk. A nyújtás pedig oki megoldás ad. A jógán kívül legfeljebb a nyújtás órák kínálják ezt, a stretchinget viszont sokan unalmasnak tartják. A vendégek szeretik érezni, hogy valamit csinálnak, még a body & mind világban is.

A jóga célirányos nyújtásaival egybekötött erősítéseivel választ és megoldást tudsz adni az ülőmunka átkaira. Vendégeid nagyon hálásak lesznek!

Ha fitneszteremben dolgozol, kézenfekvő megoldás, hogy Te tartsd majd az órarendbe kerülő jógaórákat.

Ehhez csak el kell végezned a tanfolyamot.

 

3. 2014-ben  világnapot kapott a jóga

Narendra Modi indiai miniszterelnök által vezette elő a jóga világnapja ötletét. Az ENSZ-közgyűlés ezt 2014 decemberében elfogadta. Erről az origo.hu-n olvashatsz:

Világnapot kapott a jóga.

2015. június 21-én pedig világszerte meg is tartották a nemzetközi jóganapot. Az index.hu figyelmét sem kerülte el. Az alábbi képen láthatod, ahogy ezrek, tízezrek jógáznak utcákon, tereken, stadionokban, minden létező helyen.

Mit is jelent ez?

A világnapot követő hatalmas nemzetközi eseménynek jógával kapcsolatos eddig soha nem látott sajtóvisszhangja lett. Ez mindenképpen piacbővüléshez fog vezetni. A nemzetközi sajtó népszerűsíti a jógát – a saját költségén. Most mások szántják fel a talajt, Neked csak le kell aratni a termést. A növekvő igény meg is mutatkozik a számokban, a következő pontban.

 

4. 2015 januárjában 71500-szor kerestek rá a jóga szóra, és szókapcsolataira

Ez a szám minden eddiginél több látogatás. Ennyiszer még Magyarországon nem kerestek a jógára a Google-on keresztül.

Csak összehasonlításképp ugyanebben az időszakban

aerobik-ra 11570-szer, aerobic-ra 8240-szer kerestek. Ez összesen 19810 keresés.

Ez nem kamu. Tekintsd meg az alábbi táblázatot!

 

2015 januárjában 71500 keresés a jóga szóra és annak szókapcsolataira

2015 januárjában 71500 keresés a jóga szóra és annak szókapcsolataira

 

Ebből az következik, hogy a fitneszvilág húzóágazata, az aerobik jóval kevesebb figyelmet kapott a magyar lakosságtól, mint a jóga. A jóga 360%-kal népszerűbb volt a keresések alapján, mint az aerobik.

Ezek közül a látogatók közül sokan kapnak kedvet, hogy egy oktatóhoz menjenek. Hajlandóak fizetni érte.

A kérdés ezután csak az, hogy ezek a keresők Hozzád fognak-e eljutni, Nálad költik-e el a pénzüket, vagy ahhoz mennek, aki már most jelentkezik a következő tanfolyamunkra.

A fitnesztermek is nyitnak a jóga felé. Új termek épülnek a fitneszközponton belül a body & mind világnak, melyben a jóga komoly szerephez fog jutni.

Jelentkezz most, és lovagold meg a hullámot!

 

5. Végzett diákjaink már sikeres oktatóként dolgoznak

Mivel diákjainkkal továbbképzéseken keresztül az alaptanfolyam elvégzése után is tartjuk a kapcsolatot, segítjük őket, tanúi vagyunk a sikereiknek. Sokan már a tanfolyam alatt felkérést kapnak. Akár baráti körből, akár céges szintről jön a felkérés, egy biztos: ebből meg lehet élni.

Tucatnyi nevet említhetnék, akik már oktatnak. Akár munka mellett, akár főállásban.

Engem is többször keresnek fitnesztermek vezetői, hogy ajánljak számukra oktatót. Örömmel segítem a nálunk végzett, felkészült oktatókat!

 

A számok magukért beszélnek. Ha erre az  összefoglalóra kattintottál, foglalkoztat a dolog, hogy kiképezd magad jógaoktatónak.

Jelentkezz most: iroda@edzokepzes.hu   30/9644 779

vagy tudj meg többet a következő jógaoktató képzésről itt!

 

X