(10 hely már elővételben elkelt)

4 napos stresszoldó tábor olyan embereknek, akik nemcsak sokáig akarnak élni, hanem nagyon

2022. július 7-10. | Rádhé Resort, Somogyvámos

   • érezd, ahogy a stressz gumilövedékei lepattannak rólad (és élvezd a tudományos alapokon nyugvó stresszoldó élményprogramot)
   • aktív pihenés és digitális detox: innen nem 3 kilóval ducibban mész haza, hanem mind testileg, mind szellemileg megerősödve és felfrissülve
   • ténylegesen kipihened magad, hogy ne csak tovább élj, hanem jobban is

Ez a tábor nem arról szól, hogy 4 napig „ellegyünk” valahol…

…hanem arról, hogy olyan élményekkel töltsd meg az életed, melyekre évek múlva is mosolyogva emlékszel vissza. Élményvirágokat ültetsz lelked mezején.

És mindeközben a stresszoldás élettani hatásait élvezed: a programtól nemcsak jobban fogod érezni magad, hanem ténylegesen segít megelőzni a stressz miatt kialakuló betegségeket.

 

Mikor pihented ki magad utoljára úgy igazán?

Érezted már azt, hogy egy nyaralás alatt nem tudtál rendesen kikapcsolni?

Hiába mész a sokcsillagos szállodába, ha közben folyamatosan a telefonod bújod… és a többi vendég csörömpölése annyira idegesít, hogy legszívesebben sikítanál: „egész évben dolgoztam és 1 hét nyugtom sincs?!”

Inkább a telefonodba menekülsz és csak elolvasgatod a híreket, lájkolgatsz Facebookon és LinkedInen… vagy „csak ezt a pár e-mailt” megnézed.

Nem tudsz igazán kikapcsolni, mert az agyad hátuljában folyamatosan azokon a teendőkön kattogsz, amelyek otthon várnak rád. Majd hazaérve úgy érzed, hogy magát a nyaralást kéne kipihenned.

Ez így nem nyaralás és nem pihenés.

Ezzel nem az a legnagyobb probléma, hogy kb. ugyanolyan fáradtan és stresszesen érsz haza, ahogy elmentél (pedig már ez is elég nagy probléma). Ennél is súlyosabb, hogy:

   • a tartós stressztől zsugorodik az agyad (a kortizol lényegében elkezdi felemészteni a hippokampuszod, ezáltal romlik az emlékezeted)
   • szétszedi a szíved (Magyarországon sajnos Európa legelsői vagyunk a megelőzhető szív- és érrendszeri betegségek miatti halálokokban)
   • és fokozatosan megöl

Ez volna a magyar sors, amiből nincs menekvés? Azért dolgozol hosszú éveket, hogy végül kapj egy szívinfarktust és a környezeted azt mondogassa, hogy „pedig milyen fiatal volt”? Azért hajtottál, hogy ne lásd a gyermekeid felnőni… és közben még kutyául is érezd magad? Mindig, mindig, mindig a te igényeid, vágyaid, álmaid és pihenésed a legutolsó a sorban?

Hát nem.

Úgyhogy a Stresszoldó táborban legyőzzük a magyar sorsot és végre egészségesebbé és stresszmentesebbé pihenheted magad.  

Tudnunk kéne kikapcsolni,
csak hát soha senki nem tanította meg neked, hogyan

Nézd: én nem fogom előírni neked, hogyan „kéne” élni, mert én is vállalkozom, gyermeket nevelek és idegeskedek eleget. Ilyen ez a modern életünk. Teljesen átérzem azt, hogy nem tudsz remeteként élni egy kis erdélyi hegy tetején – én sem tudok.

Azt viszont megtehetjük, hogy amikor elmegyünk pihenni, akkor az igazi pihenés, tényleges stresszoldás és minőségi kikapcsolódás legyen – olyan, amitől nemcsak jobban érzed magad, hanem jobban is leszel tőle úgy fizikailag, mint mentálisan.

Hiszem, hogy ez önmagaddal szembeni kötelességed.

Sőt továbbmegyek: amikor ránézek a lányomra vagy a barátaimmal beszélgetek, akkor arra gondolok, hogy a legjobb verziómat érdemlik. Ők nem tehetnek arról, hogy felidegesítettem magam a papírmunkával (vagy épp mivel) és nem „robbanhatok” rajtuk: megérdemlik, hogy sokáig ott legyek nekik (és stresszmentes „változatomat” kapják meg).

Azért szervezem a Stresszoldó tábort, hogy ne csak kipihenjük magunkat, hanem megtanuljuk azt, hogy a hétköznapokban hogyan oldjuk a stresszt. Így nem nyaralástól nyaralásig élsz, hanem képes leszel a leghúzósabb hétköznapjaidban is visszatalálni ahhoz a nyugalomhoz, amit ebben a táborban szerzel meg.  

 

Olyan jó dolgod lesz, hogy én is irigyelnélek
(ha nem én szervezném a tábort)

Ez a tábor nemcsak oldja a stresszt, hanem útravalóként megtanítja, hogyan tudod a hétköznapokban stresszmentesebbé tenni magad 11 fizikai és 5 mentális foglalkozást számoltam a 4 napos programban.

Ebben nincs benne az, amikor a medence partján gyümölcslével a kezedben élvezed az életet 🙂

Biztosan megfigyelted már, hogy a fizikai fáradtságra milyen pihentető egy kis szellemi munka… a fáradt agyadnak pedig milyen jót tesz egy kis mozgás. Jól vetted észre, a stresszoldással több tudományterület foglalkozik, melyekből a 4 nap során meghallgatsz egy közérthető előadást… és a program során mindig érteni fogod, hogy éppen mit miért csinálunk.

 

A tábor tudományosan megalapozott foglalkozásokkal csökkenti a stresszt, nyugtatja a tested és a lelked és tart fiatalon

1. Tudtad, hogy ha erdőben sétálsz, az csökkenti a vérnyomásod? (Elmegyünk kirándulni.)

2. Hát azt, hogy komplex mozdulatoknál annyira kell figyelned, hogy nem tudsz a problémáidon rágódni? Ráadásul a csuklyádat és vállaidat feszültté teszi a stressz, így ezen izmaidat lágyan kimozgatjuk. (Ezért buzogányozunk.)

3. A koordinációt használó játékkal (zsonglőrködés) élvezetesen hozzuk egyensúlyba a két agyféltekéd.

4. Tűzzsonglőr-bemutatóval és gyakorlással rájössz, hogy sokkal bátrabb és ügyesebb vagy, mint gondolnád. (Előzetes zsonglőrtudás nem kell hozzá, teljesen kezdőbarát programelem.)

5. A mozgás (és az ezáltal javuló vérkeringés) az agyterületeid közötti kommunikációt erősíti. Hatvanéves emberek 1 évnyi könnyű mozgás után MRI-ben is kimutathatóan javították az agyuk állapotát (az öregedési folyamatok lassíthatók vagy részben visszafordíthatók). Nemcsak stresszmentesebbé mozgod magad, hanem megfiatalodsz.

Légzőgyakorlatok, jóga, relaxáció, kellemes séták, mennyei ételek, medencepart, légkondis szoba, fenomenális társaság… hát hogy mondjam: nem lennék a stressz helyében, mert esélye nem lesz 🙂  

Étterem a szabad ég alatt, reggelidet a napsütés ízesíti.
A füvészkertben itt fogsz végigsétálni. Mintha tündérmesébe lépnél be.
Pusztatorony Somogyvámoson. Az egyik kirándulásunk célja lesz.

Itt NEM parancsszóra kell pihenned

Sejtem, hogy tele vagy kérdésekkel és egy részükről talán azt érzed, hogy „hát ezt milyen dolog megkérdezni”. Nyugodtan kérdezd meg, mert a 4 nap során végig érted leszünk ott, ez a tábor rólad szól. Másrészt korábbi évek táborában gyakori kérdésekre ezeket a megnyugtató válaszokat adtam:

   • ha egy programhoz nincs kedved vagy erőd, kihagyhatod (és senki nem fog „furcsán” nézni rád)
   • rágyújthatsz, ha dohányzol
   • nem fogjuk kiszedni a kezedből a telefont (inkább elérjük azt, hogy ne legyen kedved „csak gyorsan ránézni az e-mailekre”)
Ebben a meditációs teremben fogsz jógázni és relaxálni akkor, amikor épp nem a szabadban nyújtunk.
Élni tudni kell, te pedig tudsz élni, úgyhogy 4 napig ez lesz a medencéd.
Láttál már ilyen puhán kinéző ágyat? Az egyikre már felírtuk a neved!

A 4 napos programod…

…július 7-én egy koradélutáni megérkezéssel kezdődik. Már ahogy az apartmanokat közelíted, magával ragad a mesés táj (a képek a tizedét sem tudják visszaadni). Ahogy elfoglalod a légkondis szobád, átszellemülve felkészülsz az élményteli stresszoldó programra:

   • séta a Pusztatoronyig
   • előadás a stresszoldásról
   • kimozgatás
   • buzogányforgatás
   • nyújtás
   • lazítás és légzőgyakorlatok
   • játék gumi- és zsonglőrlabdákkal
   • gyaloglás / futás a Deseda tó körül
   • látogatás a füvészkertben
   • funkcionális jóga

Plusz a medencézések és világmegváltó beszélgetések 🙂 (Ja és eszem-iszom gyümölcs- és zöldséglevekkel!) A 4. napon szinte képes lennél beleolvadni a medence melletti napozóágyakba, annyira stresszmentessé és nyugodttá varázsoltad magad.  

Mi minden van benne az árban? 

   • Szállás 3 éjszakára a gyönyörű Rádhé Resortban (2 fős szobák, kérésre és felármentesen 3 fős szobákban, ha nagyobb társasággal jössz)
   • Teljes ellátás 4 napra a tábor ideje alatt (reggeli, ebéd, vacsora, gyümölcs- és zöldséglevek – vegetárius menü, kérésre gluténmentes is van)
   • Medence <3
   • 11 fizikai foglalkozás
   • 5 mentális foglalkozás

Ezek a „beárazható” elemek. Amit nem tudok (és nem is szeretnék) beárazni, az maga az élmény… a rólad gyöngyként leguruló stressz… a társaság… a semmivel nem pótolható hangulat (minden évben számolom vissza a napokat az aktuális táborig)…

Hány forint lenne a „piaci ára” annak, hogy hazaérve még akkor sem akarod senki torkát átharapni, ha felidegesítenek?

Milyen árcédula mehetne arra, hogy a szeretteid egy jobb, nyugodtabb, stresszmentesebb verziódat élvezhetik?

Mennyit érhetnének a megfizethetetlen élmények, melyekre évek múlva is mosolyogva emlékszel vissza?

Ezeket tekintsük „megfizethetetlen extráknak”.

A beárazható dolgok pedig mindössze 89 000 Ft-ba kerülnek. Ez a 4 nap teljes ára és mindent tartalmaz, nincsenek rejtett költségek. (Fontos: az egyetlen felár a gluténmentes menüopció, amely további 4000 Ft.) (Onnan is tudod, hogy ez milyen jó ajánlat, hogy a mostani főszezonban sok „közepes” szállás egyetlen éjszakáért kért ennyit – de az nem tábor volt tele élményekkel, „csak” egy sima szoba.)

 

10 hely már kampány előtt elkelt

Több vendégem „megneszelte”, hogy idén is szervezek tábort (most a stresszoldással a fókuszban) és már le is foglalták a helyüket.

Azt nem tudom neked megmondani, hogy mikor fog betelni, de abban biztos vagyok, hogy be fog telni. Ha ezt az oldalt látod ÉS szeretnél jönni, akkor kérlek, töltsd ki az űrlapot most és biztosítsd be a helyed még a telt ház előtt.

 

Töltsd ki az űrlapot, ha szeretnél jönni a Stresszoldó táborba:

Gluténmentes menüt választod?

A jelentkezés zárul:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

A tábor szervezője és szakmai vezetője Vadász Ákos Tullió, aki

 • a funkcionális jóga alapítója
 • diplomás jógaoktató
 • gerinctréner
 • léböjtkúra-vezető
Vadász Ákos Tullió

„Kérdésem van a táborral kapcsolatban, hova írjak?”

Írj Juditnak a címre és örömmel megválaszoljuk 🙂

| vadaszakos.hu | 2022

X