Olvasói kérdések és válaszaim a böjt utáni legjobb módszerről, a gyümölcskúráról, ami nyáron esedékes

A gyümölcskúra majdnem olyan hatékony, mint a legerősebb méregtelenítő módszer, a böjt.

Hogy néz ki egy ilyen kúra?

Úgy, hogy csak gyümölcsöt eszel. Az igaz gyümölcskúra egyféle gyümölcsből áll, pl. szőlőkúra esetén csak szőlőből. Akinek ez túl vad, váltogathatja a fajtákat étkezésenként vagy naponta.
Egyszerre mindenképp egyfélét egyél, mert a gyümölcsök magas cukortartalma miatt erjedés lép föl.

Pontosan hány napig ajánlatos?

Gyümölcsön szinte bármeddig el lehet lenni, egy nyári kúra lehet egy napos, három napos, egy hetes stb. akár egy hónapos is! Rendszeresen heti egy gyümölcsnapot ajánlok általános méregtelenítésre, a narancsbőr ellen, az eszményi testsúlyért és a csodálatos bőrért.

Mármint csakis kizárólag gyümölcsöt és zöldséget lehet enni?

A zöldség nem gyümölcs, ezért azt nem. Ha zöldséget eszel, azt zöldségkúrának hívják – ilyen is van. Ha nyers gyümölcsöt és zöldséget eszel, akkor nyerskúrának.

De azt akármennyit?

Akármennyit. Mivel a gyümölcsök víztartalma 80-98%-a víz nem kell félni az elhízástól. Kiválóan üdít nyáron, és a magas cukortartalom miatt tele leszel energiával. Napi 1-3 kg-ot is nyugodtan ehetsz.

Vagy vannak olyan gyümölcsök, zöldségek, amit kivételek, amiket nem ajánlott fogyasztani?

Nem ismerek ilyet. Mindig legjobb a hazai idénygyümölcs.

Mellette kell is, hogy mozogjak?

A táplálkozás-légzés-mozgás együtt alkotja az egészséges életmódot. Ha mozogsz mellette, az megnöveli a hatékonyságát. Óriási energiád lesz mozgásra, nem kell félni, hogy legyengülsz. A rendszeres mozgás amúgy is ajánlott!

Folyadék bevitelen kell változtatni? (nekem jelenleg naponta 2-3 liter megvan)

Egy gyümölcskúra esetén lényegesen kevesebb vízfogyasztás elégséges.
Fölösleges literszámra inni, hiszen tiszta vízet juttatsz be a gyümölcsök által a szervezetedbe.

És ha befejezem, utána megint ehetem ugyanazokat amiket előtte?

Igen, de hallgass a szervezetedre, mert kitisztul, és jobban fogod érezni az ízeket. Egyre jobban fogod érezni, mi az élő táplálék, mire van szükséged, és mire nincs. Egy mai ember ízlése évtizedek óta manipulált, és már nem tudja, mire van szüksége, és mire nincs. Az, hogy mindenfélét megkíván a szája a szokások, reklámok és ízfokozók hatására, nem azt jelenti, hogy valóban szüksége van azokra az “ételekre”.

És tőlem függ hogy mikor milyen gyümölcsöt eszek, és mennyit?

Igen, nincs szabály rá. A gyümölcsök fajtánként más hatást hordoznak, például a most esedékes dinnye kiválóan tisztítja a veséket és a bőrt.

Fogyni lehet tőle?

Igen! Számos kísérletet folytattam gyümölcsökkel, magamon és mások bevonásával is, és az alábbi következtetésekre jutottam.
Napi 0,3-1,5 kg-ot lehet fogyni. Minél hosszabb a kúra, annál kevesebb később a napi fogyás. A fogyás mértéke az eltérő alkattól függ, lassabb anyagcseréjű emberek kevesebbet, gyorsabb, kolerikus emberek többet fogynak. Ez a súlyveszteség csak a problémás területekről távozik, a mellről nem! Ugyanis ott nincs salakanyag-lerakódás és benntartott víz.

Heti egy gyümölcsnappal idővel tökéletes alakra lehet szert tenni, akkor is, ha a többi nap kissé elengedi magát az ember.
A hintsd meg a heted egy gyümölcsnappal és 2-3 mozgással, és a csoda bekövetkezik.

Jó gyümölcskúrát!

X