Elérhető-e a lefogyás, vagy más eredmények könnyen, azonnal, edzés, táplálkozás stb. egyszóval kemény munka nélkül? Sok helyütt azt hirdetik, igen. Szerintem eredményeket akarsz elérni, tenni is kell érte.

Nekünk, embereknek, óriási a hitünk. Képesek vagyunk azt is elhinni, ami nyilvánvaló képtelenség. Amiről tudjuk, hogy nem igaz, mégis bevesszük századjára is. Mert hátha most megtörténik a csoda.

Se szeri, se száma azon hirdetéseket, melyek kemény, következetes munka nélkül ígérnek eredményeket. Lapos has étkezési szabályok betartása nélkül, izmos test edzés nélkül, meggazdagodás munka nélkül.

A legújabb felfedezettem:

“A 36 éves Pál Debrecenből nem adott esélyt az amerikaiaknak – leadott 24 kilót alig 2 hónap alatt, diéta és gyakorlatok nélkül!”

Szóval elhisszük. Megvesszük megint a kívánságteljesítő csodaszert, avval az önigazolással, ami fölment az edzés, a mértékletes étkezés felelőssége alól.
Inkább elhisszük, mert hinni akarunk benne annak ellenére, hogy a józan paraszti észnek ellentmond.
Elég egy áltudományos mondat, és bedőlünk:

(Legújabb kutatások: Egyetlen összetevő hiánya blokkolja a fogyást rengeteg embernél!
A ma előállított élelmiszerekből hiányzó összetevő – Purpura bacca, vagyis dél-amerikai gyümölcsökből készült kivonat csodálatos eredményt hoz a fogyókúrában. A diéta kiegészítése ezzel az összetevővel lehetővé tesz a 10-14 kilogrammos súlyvesztést 4 hét alatt.”)

Ez a legújabb, ennek működnie kell! – gondoljuk századszor, reménykedve, tudatunk mélyén pedig alig érezhető kétséggel. Mert hangosan ujjong az egóvédelem, hogy nem kell változtatni, minden maradhat a régiben. És halkan, a döntési szabadságot tisztelve súgja az igazi Énünk, hogy már nagyon kéne a változás, és az igazi csodaszer nem a termék.

A csodaszer Benned van. Hit, célkitűzés, kitartás, mértékletes táplálkozás, és izzadás a választott mozgásod közben. És változtatás! Nem hangzik túl jól az egónk számára.

Röviden összefoglalva, egy módszer annál hatásosabb, minél nagyobb energiabefektetést igényel. Minél nagyobb áldozatot hozol, annál nagyobb eredményeket érsz el.
Sose tapasztaltam még olyat, hogy olimpiai bajnok havi egy edzéssel jutott volna el a dobogó legfelső fokára.

Szerinted mennyi készült Szilágyi Áron?
Edzett vagy bevette a bogyókat,
és olimpiát nyert “edzés és lemondások nélkül”?

Hallgass a szívedre, és az egó hazugságai helyett magadban higgy!
Tedd meg, amit meg kell tenned, és álmaid valóra válnak!

Ui.: Ne tartsd magadban a sikereidet! Oszd meg, amit elértél, és hogy hogyan éred el!

Értesülj azonnal cikkeinkről, híreinkről, rendezvényeinkről: iratkozz fel most!

X