Egy amerikai céges csoportos jógaórán egyik résztvevő telefonjával foglalta el magát. Az oktató helytelenítő pillantását a tanítvány jelentette a menedzsernek. Az oktatót behívatták, majd kirúgták.Alice Van Ness avval a kéréssel kezdi óráit, hogy a résztvevők kapcsolják ki a telefont. Jómagam is így teszek, lásd itt. Ennek oka a minőségi óratartás, hogy ezt az időt a gyakorlók magukra tudják szánni.

A Menlo Parkban tartott céges foglalkozáson e kérést figyelmen kívül hagyta a Facebook egyik munkatársa. Az óra közepén, épp egy ardha csandrászanát végeztek, mikor elöl állva telefonját használva vonta magára az oktató helytelenítő pillantását.

A Facebook kirúgta a jógatanárt

Elhagyta a termet, és lebonyolította hívását. Később ezt a helytelenítő pillantást nehezményezve az oktatókkal foglalkozó Plus One Health Management munkatársánál tett panaszt. Alice főnöke két hét múlva behívatta magához, majd kirúgta az oktatót.

Nagyot fordult a világ. Ahogy a gurukat az oktatók váltották föl, úgy lettek a tanítványokból vendégek, sőt, ügyfelek, s a jógából termék.

A tanítvány a fejlődését szem előtt tartva kereste mesterét, míg az ügyfél szolgáltatást vár el a pénzéért. S ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné, azt jelenti.

Jó lenne megtalálni a Kelet képviselte tekintélyelvű hozzáállás és a Nyugat fogyasztói szemlélete között az arany középutat.

Mert egy keleti mester erős befolyása nem feltétlenül való egy nyugati embernek. Neki is lehet igaza, és kérései. Másfelől az is igaz, érdemes egy kis bizalmat szavazni az oktatónak, egy kis alázattal fogadni a tanítást. Mert a jóga nem egy dobozos termék, amit leveszel a polcról, és ha fárad a kezed, visszarakod.

A magam részéről a közepet keresve partneri viszonyban gondolkodom. Felmérve az igényeket és az élethelyzetet szabom személyre és csoportra a foglalkozásaimat. Mert lehet, hogy néha tényleg fontos a hívás, míg máskor tényleg jobb kizárni teljesen a külvilágot.

Mindenkit tisztelek, aki erőt véve magán lejön egy foglalkozásra. Hogy ebbe mennyi összpontosítás fér bele, az már rajtad múlik.

Te mennyire tudod megadni magadnak azt a másfél órát?

Ui.: a cikket angolul itt olvashatod:
http://www.sfgate.com/technology/article/Yoga-teacher-fired-over-cell-phone-ban-at-Facebook-3694293.php

X